Difference: NevisLabsELogJuly2021 (1 vs. 8)

Revision 82021-07-29 - LaurelCarpenter

Line: 1 to 1
 
META TOPICPARENT name="NevisLabsELog"

July 2021 eLog

2021-07-29

Line: 55 to 55
 

Comments


<--/commentPlugin-->
\ No newline at end of file
Added:
>
>
META FILEATTACHMENT attachment="ESP300-User-Manual.pdf" attr="" comment="" date="1627591875" name="ESP300-User-Manual.pdf" path="ESP300-User-Manual.pdf" size="6168325" user="LaurelCarpenter" version="1"
META FILEATTACHMENT attachment="Rigol_DG5000_Progr_Manu_1.pdf" attr="" comment="" date="1627591877" name="Rigol_DG5000_Progr_Manu_1.pdf" path="Rigol_DG5000_Progr_Manu_1.pdf" size="9922773" user="LaurelCarpenter" version="1"
META FILEATTACHMENT attachment="SIGLENT_Digital_Oscilloscopes_Remote_Control_Manual.pdf" attr="" comment="" date="1627591877" name="SIGLENT_Digital_Oscilloscopes_Remote_Control_Manual.pdf" path="SIGLENT_Digital_Oscilloscopes_Remote_Control_Manual.pdf" size="1620931" user="LaurelCarpenter" version="1"

Revision 72021-07-29 - LaurelCarpenter

Line: 1 to 1
 
META TOPICPARENT name="NevisLabsELog"

July 2021 eLog

Added:
>
>

2021-07-29

Author: Laurel

  • motion control GUI doing this weird thing where it says the motor is on when it's not
    • only happening with axis 1, which is weird...
    • something to do with the query/return language, probably related to the fact that you get an error if you query the machine too much
 

2021-07-26

Author: Laurel

Revision 62021-07-26 - LaurelCarpenter

Line: 1 to 1
 
META TOPICPARENT name="NevisLabsELog"

July 2021 eLog

Added:
>
>

2021-07-26

Author: Laurel

  • still can't get the Newport motion controller to connect via IEEE-488, but I fixed connecting via RS-232C:
    • set baud rate to 19200
 

2021-07-23

Author: Laurel

Revision 52021-07-23 - LaurelCarpenter

Line: 1 to 1
 
META TOPICPARENT name="NevisLabsELog"

July 2021 eLog

Added:
>
>

2021-07-23

Author: Laurel

 

2021-07-19

Author: Laurel

Changed:
<
<
>
>
 

2021-07-14

Author: Laurel

Revision 42021-07-19 - LaurelCarpenter

Line: 1 to 1
 
META TOPICPARENT name="NevisLabsELog"

July 2021 eLog

Added:
>
>

2021-07-19

Author: Laurel

 

2021-07-14

Author: Laurel

Revision 32021-07-14 - LaurelCarpenter

Line: 1 to 1
 
META TOPICPARENT name="NevisLabsELog"

July 2021 eLog

Added:
>
>

2021-07-14

Author: Laurel

  • issues with connecting to double PSU via "psu2" simlink
    • weird bc we did not run into any problems when doing this for psu1 (see June eLog)
    • if we attempt to connect to the device via "ASRL/dev/psu2::INSTR" as opposed to "ASRL/dev/ttyACM1::INSTR", the following exception is raised:
      • serial.serialutil.SerialException: Could not configure port: (25, 'Inappropriate ioctl for device')
      • this is not a problem when connecting via ".../ttyACM1..." for some reason
      • I suspect this may have something to do with the mode="0666" permission, bc the ioctl error, but maybe not
  • USB connection to oscilloscope not showing up with visa, but does show up with lsusb
    • Massimo encountered same issue with Rigol pulser at first
      • in /etc/udev/rules.d/usbtmc.rules:
      • SUBSYSTEMS=="usb", ACTION=="add", ATTRS{idVendor}==[idVendor], ATTRS{idProduct}==[idProduct], GROUP="usbtmc", MODE="0660"
      • find idVendor and idProduct from lsusb:
      • Bus XXX Device XXX: ID [idVendor]:[idProduct] ...
      • ex: ID f4ed:ee3a
  • Siglent programming guide: https://siglentna.com/USA_website_2014/Documents/Program_Material/SIGLENT_Digital_Oscilloscopes_Remote%20Control%20Manual.pdf
    • using Waveform Transfer commands (Waveform, Waveform_Setup)
 

2021-07-08

Author: Laurel

Line: 12 to 30
 
  • the RigolDG5000 module that we had downloaded does not make any sense to me and the docs are incredibly unhelpful, so I'm just writing my own module to read and write to the machine
Added:
>
>
      • using Output and Source:Apply and Source:Pulse commands
 

Comments


<--/commentPlugin-->
\ No newline at end of file

Revision 22021-07-09 - LaurelCarpenter

Line: 1 to 1
 
META TOPICPARENT name="NevisLabsELog"

July 2021 eLog

Changed:
<
<

YYYY-MM-DD

>
>

2021-07-08

 
Changed:
<
<
Author: [placeholder]
  • [placeholder]
>
>
Author: Laurel
  • sudden problem with single PSU where it will be set to 3.0 V but output reads 3.1 V, sometimes voltage reading on computer and analog reading on machine differ (3.0V vs 3.1 V)
    • did not notice this until today? not sure what's going on here

2021-07-07

Author: Laurel

  • the RigolDG5000 module that we had downloaded does not make any sense to me and the docs are incredibly unhelpful, so I'm just writing my own module to read and write to the machine
 

Comments


<--/commentPlugin-->

Revision 12021-07-08 - ColinAdams

Line: 1 to 1
Added:
>
>
META TOPICPARENT name="NevisLabsELog"

July 2021 eLog

YYYY-MM-DD

Author: [placeholder]

  • [placeholder]

Comments


<--/commentPlugin-->
 
This site is powered by the TWiki collaboration platform Powered by PerlCopyright © 2008-2022 by the contributing authors. All material on this collaboration platform is the property of the contributing authors.
Ideas, requests, problems regarding TWiki? Send feedback